Autor: Lazar Čovs

Novi Sad
24.11.2017.
15:25 > 17:11
Iako Srbija danas ima predsednicu Vlade, predsednicu Narodne skupštine i guvernerku Narodne banke, zastupljenost žena na pozicijama donošenja odluka i dalje je mala.
  • PERICA

    25.11.2017 20:50
    PAMETNA ŽENA SE UDA ZA
    POLITIČARA,
    PA TAKO VLADA!!!
  • da

    25.11.2017 10:23
    da
    naravno da nije kada u drzavi ima previse majstora kandidata za gotelju...treba sve te stolare,zidare,keramicare,grobare smestiti
  • Slomljena Žaluzina

    25.11.2017 07:41
    Ne želite da sedimo na pozicijama odlučivanja? A da nas za posao šivenja džakova ili spajanja kablova jednako platite kao muškarce? Prethodni komentari su kriminalni! Kao da živimo u 15. veku. Sve go Obradović i Irinej.
  • Sima II Strahota

    24.11.2017 22:56
    Zene protiv muskaraca
    Ovakvi projekti stvaraju neprijateljstvo i zlu krv izmedju muskaraca i zena.
    Krajnje je vreme da se muskarci organizuju, da naprave projekat "Creating a New Public View on Men", nadju donatore iz npr. Saudi Arabije i izbore se za sledece:
    Ravnomerna zastupljenost zena u svim profesijama. Sta me briga sto zene nece da budu automehanicari i rudari. Mi bismo voleli da se uvalimo u javni sektor, ali ne mozemo, jer je prepun zena, sem vojske.
    Zakon o psihickom maltretiranju od strane zena koje treba da bude izjednaceno sa fizickim maltretiranjem od strane muskaraca. Muskarci samo treba da snime sta im zene govore i da puste snimak na sudu.
    Raniji odlazak u penziju za muskarce jer oni zive krace.
    Osnovni razlog sto se ovo nece desiti je cinjenica da su muskarci, za razliku od zena, medjusobno nesolidarni, da svako misli svojom glavom, ne shvataju koliko su ugrozeni, kao i to sto nisu povodljivi. Zena vidi da je tamo neka "influenserka", "trendseterka" obukla nesto i odmah hoce i ona. Marinika Tepic i Marija Srdic kazu nesto protivno statistickim podacima na koje se pozivaju, a zene to i ne opazaju, vec klimaju glavom kako su jadne i ugrozene. Uzgred, zena koje su politicku funkciju dobile voljom gradjana prakticno nema, sve su postavljene po kljucu.
    Narodu preti propast ako se ne okrene modelu u kojem se zene i muskarci dopunjuju, u kojem su oni prijatelji, u kojem zena radja, cuva stedi, neguje, komunicira, ukrasava, a muskarac radi, stice, brine o porodici i brani je.
  • Gerga

    24.11.2017 22:17
    Uf...
    Baš smo se usrećili sa ove tri prvo nabrojane!
    Sve ove navedene u textu su političarke i one ništa ne odlučuju. Zna se ko odlučuje u Srbiji. One su samo dekor!
  • Zivan

    24.11.2017 21:05
    Žene bi sada baš sve...
  • B

    24.11.2017 18:08
    feministicke gluposti
    Da li iko zaista misli da zena koja dolazi na posao sa bebom moze da se skoncentrise na svoj posao i bude produktivna kao da beba nije tu?
  • DonJuan

    24.11.2017 17:53
    I ne treba da budu na pozicijama odlucivanja... Kad god zeni das bilo kakvu slobodu, ukljucujuci i slobodu odlucivanja, to se zavrsi lose i po nju i po okolinu. Pogledajte samo oko kakvih se tipova otimaju... Ni jedna ne moze da odoli bahatim, nasilnim i bogatim krimosima, pa kad vrag odnese salu, onda bude "joj ne znam sta sam u njemu videla, drzavo pomagaj"... I posle opet nadje drugog takvog i u krug. Samo jedan primer kako zene u sustini NECE slobodu odlucivanja, mada je deklarativno svaka naravno jaka, samostalna i racionalna hahahahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna